Convención

<Carmen Chacón i Alana Moceri destaquen el paper d’Europa per frenar “els populismes xenòfobs” i “la victòria de Donald Trump”

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha manifestat que “no es pot entendre la lluita per la democràcia sense fer front al president dels EEUU Donand Trump, i ha fet una crida a “la mobilització de forma democràtica” contra les “decisions antidemocràtiques” i contra les “reculades de les llibertats”.

El líder socialista s’ha pronunciat en estés termes en la Convenció d’Idees del PSPV “La Via Valenciana”, al costat de l’exministra Carmen Chacón i l’analista de relacions internacionals i professora de la Universitat Europea de Madrid, Alana Moceri, els qui han protagonitzat la taula de diàleg “El món després de Trump”. Puig ha destacat que la convenció socialista ha plantejat idees “des del local i des del global”: “En aquests debats volem que s’atengua la lluita global dels demòcrates del món”. En aquest sentit, el president ha demanat “tornar als valors que van inspirar la ilustració” i “els principis de la revolució americana, que no tenen res a veure amb el que significa i planteja Trump”.

L’exministra de Defensa Carmen Chacón ha recordat que Europa “no va naixer solament per la democràcia i per les llibertats, sinó per la igualtat i la cohesió social, i això és el que huir està en risc i ho estarà en els propers anys per l’auge dels populismes xenòfobs i per la victòria de Donald Trump”.

Chacón s’ha mostrat “feliç” de visitar València en un “moment clau”. “Que estiguem fent un debat d’idees on la societat civil ha vingut a escoltar els problemes i solucions em dóna alegria i il·lusió, perquè és un moment dur al país i al món, especialment després de la victòria de Donald Trump”.

L’exministra s’ha mostrat optimista sobre el futur del PSOE. “Una Convenció com la celebrada aquí significa que tenim múscul, ganes, preocupació i que busquem entre tots solucions”. Carmen Chacón ha fet referencia a la història: “hem sigut capaços d’alçar-nos amb fortalesa i unitat als moments més difícils. Per això veig el futur amb optimisme”.

Finalment, la persona que va fer possible que el Partit Demòcrata s’organitzara a Espanya, Alana Moceri, ha valorat el primer mes de govern del nou president americà. “En aquest temps veiem que Trump va molt de debò respecte a les propostes que va realitzar en campanya. Ja sabíem que era un perill”, ha indicat. Moceri ha subratllat que “hi ha molts controls sobre el seu poder”, i ha destacat que Europa “és  molt important”. Per este motiu, “una Europa unida amb valors va a ser determinant, perquè ell vol destrossar la relació trasatlántica i jo crec que és hora de treballar per mantenir l’ordre mundial perquè Trump i uns altres populistes de l’extrema dreta no ho destrossen”.

L’escriptor i diputat en les Corts Valencianes Fernando Delgado ha moderat aquesta taula de diàleg. Al llarg de la vesprada s’han celebrat altres tres. La titulada “Ocupación, creixement i model econòmic” ha estat moderada per Manuel Illueca, director general de l’Institut Valencià de Finances, i ha comptat amb les ponències d’Andrés García Reche, Nuria Oliver i Santiago Carbó.

La taula titulada “Redistribució i igualtat d’oportunitats” ha estat moderada per María Such, directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la igualtat de Gènere, i ha comptat amb la participació d’Antonio Ariño, Joaquín Azagra i Eulalia Pérez Sedeño. Finalment, la taula “Valencianisme i federalisme”  amb Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic. En ella han estat presents els professors Francisco Pérez, Andrés Boix i Aurora Ribes.

La convenció continua demàí a partir de les 10:00 hores amb el fòrum “Més feminisme, millor socialisme”. La diputada Rosa Peris serà la moderadora del foro en la qual estaran presents l’exministra de Cultura Carmen Calvo i la presidenta de la Fundació Dones Marisa Soleto. A les 11:30 hores es desenvoluparà el plenari sobre conclusions del debat, un acte dirigit per la coordinadora de la Convenció, Blanca Marín, secretària autonòmica d’economia sostenible, sectors productius i comerç. La clausura tindrà lloc a les 12:00 hores, i estarà protagonitzada per l’ex ministre d’Educació Ángel Gabilondo i pel president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE Ximo Puig.

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE