XimoPresident

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat s’ha mostrat a favor d’un pacte progressista per a la Comunitat Valenciana i ha insistit que “no governarem en cap lloc amb el PP, perquè és fonamental que passe a l’oposició”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assegurat aquest matí que “ens vam mostrar a favor d’un pacte progressista per a la Comunitat Valenciana”, al mateix temps que s’ha mostrat disposat a dialogar de forma permanent amb totes les forces polítiques. Així, ha insistit que “no governarem en cap lloc amb el PP, tal com hem assegurat des de fa mesos, perquè és fonamental que passe a l’oposició”, però “parlarem amb totes les forces per a aconseguir un Govern valencià amb la màxima solidesa, alguna cosa bàsica per a solucionar els reptes als quals ens enfrontem a partir d’ara, ja que ens trobem davant un moment històric que requereix de gran responsabilitat, generositat i constant diàleg”.

Açò sí, el líder dels socialistes valencians ha reiterat durant la seua compareixença que el diàleg no impedirà que es forme “un únic govern, amb una única agenda, liderat pel partit que reba més suport parlamentari” ja que, com ha assenyalat, “necessitem governs sòlids i estables, així com aprendre de les experiències del passat d’altres autonomies per a no cometre els mateixos errors”, ha incidit Ximo Puig abans d’apuntar que els socialistes obriran una ronda de contactes “amb totes les forces, però especialment les progressistes i d’esquerres” per a formar un govern de coalició com succeeix en altres països. “Si en altres zones funcionen amb normalitat, ací no hauríem de tenir cap problema”, ha incidit abans de mostrar-se convençut que el pròxim govern de la Generalitat “tindrà una agenda comuna que done resposta als problemes dels valencians”.

De fet, des del secretari general dels socialistes valencians ha assenyalat que el contacte amb les forces d’esquerres és “habitual i obvi pel que no tindrem problemes a aconseguir acords” ja que, com ha recordat “hem parlat molt i de molts temes durant 20 anys, coincidint en múltiples ocasions i reivindicacions, per la qual cosa ja tenim nombroses qüestions avançades”. De manera que Ximo Puig s’ha mostrat “molt satisfet perquè els ciutadans ja han triat què model de govern volen i qui vol que ho lidere tant en la Generalitat com en els ajuntaments”. “Els valencians s’han adonat de la situació de marginació que patim, de la corrupció, de les formes clientelars de fer política i han mostrat, encara que de forma diversa i amb el seu vot, la seua voluntat de canviar el paradigma polític valencià”, ha assenyalat Puig.

El líder del PSPV, que ha mantingut una reunió prèviament amb els membres del secretariat del PSPV-PSOE per a analitzar els resultats electorals, ha destacat que “hi ha hagut un gran canvi a la Comunitat Valenciana i, per tant, valorem de forma molt positiva el resultat, malgrat no haver aconseguit el nostre objectiu de ser la primera força política”. No obstant açò, sí ha subratllat que “fa quatre anys estàvem a 21 punts del PP i ara estem a quatre, al mateix temps que el conjunt de les forces progressistes d’esquerres han aconseguit un gran èxit que tanca una etapa de 20 anys en els quals el PP ha governat des de la majoria absoluta i la falta de diàleg”. A més, i des d’aquesta perspectiva, el líder dels socialistes valencians ha incidit que escoltaran la voluntat dels ciutadans i, per tant, “votarem en l’àmbit local a les forces polítiques progressistes i d’esquerres més votades pels ciutadans perquè és el més raonable i la línia democràtica més justa i adequada”.

Davant aquests resultats, i la voluntat mostrada pels valencians, “hem de passar pàgina al més prompte possible i constituir un govern de la Generalitat fort, sòlid, capaç i que afronte els grans reptes del futur”. En aquest sentit, ha remarcat que aquests reptes “passen per aconseguir unes institucions honrades, transparents i amb major participació democràtica; acordar entre tots els sectors empresarials, sindicals i de la societat civil un nou model de creixement econòmic que tinga en compte l’economia real, la indústria, l’agricultura i el turisme, que no es base en l’especulació; i en tercer lloc, que s’aborden els problemes més urgents dels ciutadans, que tenen a veure amb l’atur, però també amb la igualtat, la pobresa, l’exclusió social o l’educació”. Per a Puig, “tot açò l’hem de fer des d’una gran convicció de Comunitat”, al mateix temps que ha destacat que “per a recuperar l’autonomia el poble valencià necessita un nou model de finançament i major visibilitat a Madrid, abandonant el paradigma en el qual ens van situar des del ‘Llevant feliç’ a la ‘València corrupta’”. “Els canvis que s’han de produir a la Comunitat són de tal dimensió que necessitem fins i tot traspassar la frontera del que serà el futur govern progressista”.

D’aquesta forma, el candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha apuntat que “aquestes són les bases per al pacte que considerem necessari, urgent i que esperem que siga una realitat prompte”. Al mateix temps, s’ha referit als resultats municipals i ha mostrat la seua satisfacció per haver obtingut el 25% del vot “el que ens obri una gran quantitat de possibilitats d’aconseguir acords de govern en un important nombre de ciutats de la Comunitat, així com recuperar la Diputació de València”. Per açò, ha remarcat que “es donen les possibilitats per a començar a aplicar el nostre programa des de baix, des dels ajuntaments, que és realment des d’on es pot millorar quotidianament la vida de les persones” i ha assegurat que “aquests resultats també faran possible eixa aliança entre els ajuntaments i la Generalitat per a desenvolupar polítiques”.

“Vaig a entrevistar-me immediatament amb Rajoy per a exigir el finançament”

Durant la compareixença del líder dels socialistes valencians, Ximo Puig ha detallat als periodistes quines seran les seues principals accions de govern quan accedisca a la presidència de la Generalitat i, per açò, ha reiterat que després de cridar a les víctimes de l’accident de metro “per a demanar-los perdó i retornar-los la dignitat” cridarà al president del govern per a sol·licitar una entrevista “i exigir-li un nou model de finançament per a superar la situació d’inviabilitat de la Generalitat al contrari del que ha fet Fabra en els últims anys”.

A més, Puig ha reiterat la seua voluntat que les diputacions tinguen cada vegada menys paper polític i ha assegurat que el que deuen fer és “ajudar a la Generalitat para reflotar al conjunt de la Comunitat”. “No poden seguir fent la guerra pel seu compte i actuar com a regnes de taifes, sinó que hem de fer un gran acord de Comunitat en el qual les diputacions participen per a aconseguir cosir i vertebrar la Comunitat”, ha conclòs Ximo Puig.

 

 

 

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE