Castellón

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat ha recordat que els socialistes presenten un programa de govern amb més de 2.000 mesures, “consensuat amb la gent, rigorós i realitzable”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat que la Comunitat viu un “moment crucial” perquè “cal decidir el camí que volem escollir davant aquesta situació d’emergència” i ha afegit que “l’única por que ha de tenir la ciutadania és que continue governant el PP, per açò, demane el vot a les persones honrades perquè no poden votar a un partit deshonrat”. “En aquestes eleccions o és Fabra president o ho sóc jo, i amb mi tots vosaltres, quanta més força tinga el PSPV-PSOE més segur, directe i real serà el canvi”, ha indicat Puig abans d’assenyalar que “ens juguem molt i el govern no es pot improvisar”, de fet, ha recordat que els socialistes han plantejat un programa de govern amb més de 2.000 mesures “consensuat amb la gent, un programa rigorós i realitzable”. De fet, ha advertit que els alcaldes socialistes han demostrat en cada poble i ciutat que es pot governar d’una altra manera.

Així s’ha manifestat en el míting de tancament de campanya que els socialistes han organitzat a Castelló on ha estat acompanyat de la candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, i del secretari general de la província de Castelló, Francesc Colomer. Davant més de 600 persones, Puig ha reiterat que “és un honor presentar-se per Castelló” i ha recordat que no és el primer perquè Pedro Gozalbo també ho va fer i, per açò, ha lamentat que Fabra diga que és una ocurrència. “El que passa és que no vol presentar-se perquè ací ho coneixen massa”, ha apuntat. “Cal cosir la Comunitat perquè s’està desvertebrant” sobretot pel tancament de Canal 9 que ha qualificat com a “imperdonable” i ha advertit que RTVV “tornarà, un nou Canal 9 plural, lliure i en valencià”.

“Tot va començar a anar malament quan va arribar al govern el PP, quan van posar les mans en les caixes d’estalvi, quan van aprovar el copagament per als dependents, quan van crear un model de capitalisme especulatiu” ha explicat per a indicar que els socialistes “hem de recuperar d’una vegada per sempre aquesta terra que té un potencial brillant, grans actius i una gran capacitat empresarial i de treballadors”. Segons ha apuntat, els valencians saben que “la solució no és agafar una drecera a la prosperitat perquè aquesta s’aconsegueix a través del treball, amb les coses ben fetes, la dignitat i la decència”. Per açò, ha apostat per “reconstruir el destruït” però ha advertit que “el futur no pot passar per la devaluació salarial constant, volem treballs dignes perquè el treball no és una mercaderia més sinó la dignitat de les persones”.

D’altra banda, Puig també s’ha referit a la corrupció per a criticar que a la Comunitat “no hi ha un cas sol de corrupció sinó que els hem tingut tots” i ha lamentat que “mentre Rus comptava bitllets la gent l’estava passant malament, Blasco va robar als més pobres mentre la gent enviava els seus diners a Haití, fins i tot van robar en la visita del Papa”. “No tenen límits, han guanyat les eleccions de manera il·lícita, han fet trampes, abans d’alertar que “açò s’ha acabat”. Per al dirigent socialista, és moment de “passar pàgina” i, per a açò, ha plantejat propostes com la posada en marxa d’una auditoria ètica perquè “s’actue exemplarment perquè hi ha coses que encara que es puguen fer legalment no són ètiques”. Així com un pla per a recuperar els diners robats perquè “amb aquests diners podrem derogar el decret de copagament injust, també posar l’educació en la llista de les prioritats perquè ací tenim el 37% de fracàs escolar i 13.000 xiquets estudien en barracons mentre el PP ha gastat els diners en grans fastos”.

Finalment, ha indicat que “el pròxim president de la Generalitat reivindicarà sempre a Madrid el que es mereix el nostre poble, la Generalitat és inviable perquè han invertit menys el que ha suposat més de 10.000 de llocs de treball menys”. Per açò, ha recordat que posarà en marxa els Pactes per la Comunitat per a “eixir d’aquesta situació d’emergència i marcar un canvi d’estratègia” perquè “s’ha demostrat que el mite que la dreta governa bé l’economia és una farsa, ací hi ha 40.000 milions d’euros de deute, han liquidat el sistema financer, han arruïnat les caixes i han desacreditat l’acció del govern”. En aquest sentit, Puig ha acabat el seu discurs assegurant que vol deixar una Comunitat “millor de la que m’he trobat, vull deixar-li als nostres fills una Comunitat millor” i ha recordat que aquest “projecte és de tots i per a tots, un projecte de ciutadania per a reconstruir aquesta Comunitat, amb força i convicció”.

Marco: “Farem de Castelló una gran ciutat”

La candidata socialista a l’alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha agraït a totes les organitzacions i col·lectius que durant anys i mesos han obert als socialistes “les portes, a tots els que ens han escoltat i han fet propostes per a la ciutat de Castelló” i ha afegit que el seu referent polític són tots els companys i companyes que l’han acompanyat tot aquest temps. En aquest sentit, ha assegurat que van a viure un moment històric en la ciutat de Castelló i ha volgut recordar l’herència que el partit socialista ha deixat a Espanya perquè “el sistema de pensions és gràcies al PSOE, si hi ha sanitat i educació pública, llei de dependència és perquè porten el nom del partit socialista, igual que la lluita contra la violència de gènere, o que celebrem les primeres eleccions sense l’amenaça del terrorisme d’ETA és gràcies al PSOE. A més, l’herència del PSOE a Castelló ha sigut que es declaren les festes d’interès general o que tinguem tres guarderies més.

No obstant açò, ha lamentat que l’herència del PP a Espanya, la Comunitat i Castelló és nefasta, concretament, ha criticat que en la ciutat tenen un “30% de deute, 30% exclusió social, 26% d’atur, reducció de les línies educatives, no han acabat la ronda de circumval·lació, el corredor mediterrani és un fil, no arriba l’AVE i no hi ha accessos al port”. De fet, ha apuntat que “Fabra es va anar a la presidència de la Generalitat deixant 50 milions de deute sense pagar en els calaixos”. “No mereixem que quan anem fóra ens parlen de les coses negatives de Castelló” ha indicat abans d’afegir que “tampoc ens mereixem que ens roben”, en al·lusió als nombrosos casos de corrupció. És més, ha recordat que els socialistes han signat un compromís ètic per Castelló que inclou la renúncia al càrrec si són imputats en un cas de corrupció. Per açò, ha acabat dient que “enfront de la por els socialistes ofereixen valor, il·lusió i força” i s’ha compromès a fer de Castelló una gran ciutat”. Finalment, ha agraït a Ximo Puig que es presente per cap de llista de la província perquè “mai li va a donar l’esquena”.

Colomer: “Aquest és un viatge que comença a Morella i acaba en el Palau”

Per la seua banda, el secretari general de la província de Castelló, Francesc Colomer, ha assegurat que aquest projecte és de “modernitat enfront del ranci i el passat que representa el PP” i ha afegit que “aquesta campanya és el final d’un gran viatge que comença en el cor i la fibra sensible de la gent, en les il·lusions de molts pobles, però, especialment, és un viatge que comença a Morella i acaba en el Palau de la Generalitat”. De fet, ha destacat que aquests són dies de “símbols, i Morella i Castelló el són de la resistència, la lluita i la voluntat de victòria” i ha comparat la corrupció amb “el drac de Sant Jordi, amb el qual cal acabar i la llança que acabarà amb ell és la dels socialistes”. “Anem a reconquistar el govern i açò passa per reconquistar l’ànima de la gent perquè no hem creuat aquest desert en va, no ens anem a quedar a les portes, volem recuperar tots els drets i les llibertats”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE