El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha reunit amb els candidats i candidates socialistes a les alcaldies de les ciutats de més de 20.000 habitants

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha compromès, si arriba la Presidència de la Generalitat Valenciana, a promulgar una llei que retorne als ajuntaments valencians les competències que la “contrareforma de la llei local del PP” assigna a la Generalitat i ha proposat recuperar els recursos econòmics perquè “les polítiques socials es desenvolupen des dels municipis”. “Cal dotar de més fortalesa i de més capacitat de decisió als ajuntaments”, ha afegit Puig.

Puig, que s’ha pronunciat en aquests termes en la reunió que ha mantingut aquest matí en la seu del PSPV amb els candidats socialistes a les alcaldies de les ciutats de més de 20.000 habitants, ha apostat per “una gran aliança” entre els alcaldes i alcaldesses i els diputats i diputades de les Corts “per a canviar la Comunitat Valenciana, per a millorar la vida de la gent, per a l’esperança, perquè hi haja treball i perquè ningú es quede al marge”. “No estem per a ser alcaldes o alcaldesses o president de la Generalitat. Açò és una qüestió menor, l’important és que som alcaldes per a canviar la vida de la gent”, ha reiterat el dirigent del PSPV per a insistir que “ens hem de posar en la pell de la gent que està patint”.

D’altra banda, el dirigent socialista s’ha dirigit als candidats i candidates del PSPV per a destacar que “sou candidats socialistes perquè us han triat els militants del PSPV del vostre poble perquè sou la millor targeta de presentació i el millor portaveu per a canviar la societat”. “No ha sigut una decisió de Madrid o València”, ha dit en referència a el “dedazo” del PPCV per a designar als seus candidats locals i autonòmics. “Tenim una legitimitat bàsica perquè hem sigut triats per la gent”, ha assenyalat Puig, qui ha indicat que “ara hem de guanyar la legitimitat més important, la del carrer i la gent”. Sobre aquest tema, s’ha referit a la candidatura del PPCV a la Presidència de la Generalitat per a apuntar que “veiem com patèticament Fabra recorre la Comunitat demanant que Rajoy li pose el dit al capdavant”.

“Les institucions no són res en si mateixes, estan al servei del canvi”, ha ressaltat Puig, qui ha manifestat que no cal “perdre l’horitzó que ens devem a la gent, amb la gent ho anem a canviar tot” i ha assegurat que “els ajuntaments seran claus en el futur per a passar pàgina”. D’aquesta manera, ha censurat que “el PP ha ocupat les institucions per a patrimonialitzar-les i utilitzar-les, no per a canviar de veritat la vida de la gent”. “Ells s’han aprofitat de les institucions. Nosaltres volem aprofitar les institucions per a la gent”, ha afegit. En aquest sentit, ha afirmat que “hi haurà canvi, i l’única cosa que vol el PP, tant en els ajuntaments com a la Comunitat Valenciana és que no guanye el PSPV”, per la qual cosa ha destacat la importància d’aconseguir “una majoria suficient i potent”.

600 milions menys per als ajuntaments en 2015

El secretari general del PSPV ha apuntat que el PP està ocultant que per a complir el dèficit del Govern d’Espanya, aquest ha enviat a Brussel·les “un pla ocult” pel qual reduirà els pressupostos i augmentarà els impostos dels ajuntaments en 2015. El que a la Comunitat Valenciana suposarà 600 milions menys. “Rajoy endossa així als ajuntaments i les CCAA gran part de la seua responsabilitat en dèficit i en la transparència” al mateix temps que ha alertat que en 2016 es produirà una major retallada, “generant una herència que serà difícil de gestionar per a alcaldes i presidents de CCAA”.

L’acte ha sigut presentat pel vicesecretari de Relacions Institucionals i portaveu socialista en la Diputació de València, José Manuel Orengo, que ha cridat un a un als candidats i candidates socialistes, entre uns altres els de València, Alacant, Castelló i Elx; Joan Calabuig, Gabriel Echávarri, Amparo Marco i Carlos González, respectivament; i els actuals alcaldes i també candidats per Vila-real, José Benlloch, i per Benidorm, Agustín Navarro, entre uns altres dels assistents a l’acte.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE