Puig Balance

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat Valenciana ha assegurat que ha sigut una legislatura “fallida i un autèntic fracàs” perquè “el PP ha fet perdre als valencians quatre anys molt importants per a poder eixir de la crisi”

El candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha plantejat avui al president de la Generalitat i candidat del PP, Alberto Fabra, un debat perquè els ciutadans coneguen les propostes de futur i les posicions de cadascun, així com també per a fer una anàlisi de l’ocorregut aquests anys. En aquest sentit, ha explicat que el format seria obert i es podria realitzar fins i tot abans de la campanya perquè els ciutadans tinguen “tota la informació, perquè és fonamental per a la revitalització i la regeneració democràtica”. Per a Puig, és necessari “començar debatent” i, per açò, ha reptat a Fabra a un “cara a cara” després de la publicació, aquest matí, del decret de dissolució de les Corts i, per tant, la convocatòria de les eleccions autonòmiques i municipals per al pròxim 24 de maig.

D’aquesta manera, el dirigent socialista ha realitzat un balanç per a dir que ha sigut una legislatura “fallida i un autèntic fracàs” perquè “el PP ha fet perdre als valencians quatre anys molt importants per a eixir de la crisi”. Per a Puig, és un “balanç negre que a més se suma a la taca de la corrupció que ha dilapidat la imatge de la Comunitat”. “La legislatura va començar amb Gürtel i acaba amb Gürtel”, ha indicat Puig mentre ha advertit que “es va iniciar amb un president posat a dit per Rajoy i finalitza per un candidat del PP posat a dit per Rajoy; va començar amb totes les crisis obertes i acaba amb menys ocupació, més desigualtat i moltíssim més deute”. Per a Puig, fa quatre anys el PP va anar a les eleccions “marcat per Gürtel i pels escàndols successius del PP i desgraciadament, quatre anys després, anem a les eleccions sense que ningú haja assumit responsabilitats polítiques”. Davant açò, ha destacat que “mentre uns van a declarar per Gürtel, els socialistes anem a defensar els interessos dels valencians que tenen menys possibilitats i que han sigut abandonats pel PP”.

Segons ha indicat, “arribem al final d’una etapa de 20 anys de governs del PP, quan fa 20 anys la Comunitat estava pràcticament en la mitjana nacional de renda per càpita i ara estem en 12,5 punts per sota”. Davant açò, els socialistes han aportat més dades de la realitat perquè “hi ha 56.300 persones menys treballant a la Comunitat que quan va arribar Fabra al govern; hi ha 15.716 milions d’euros de deute més, un 40% més, en sol quatre anys; hi ha un 37% d’estudiants de secundària que no obté el graduat; a més, una de cada tres persones, més d’1 milió de valencians, estan a la vora de l’exclusió social i per sota dels ingressos que fan possible la vida amb normalitat”. Per a Puig, açò no és conseqüència de les “circumstàncies econòmiques i socials sinó per la governabilitat a la Comunitat”, ja que, “en el 95 va començar la festa de l’especulació i de la corrupció, amb un model econòmic equivocat, l’apropiació indeguda del PP de les caixes d’estalvi i la gestió del balafiament i el deute”.

No obstant açò, Puig ha volgut destacar que aquesta és una Comunitat “forta amb gran energia social, amb un gran compromís d’empresaris i treballadors, té moltes possibilitats no ha d’estar a la cua de res”, de fet, ha assenyalat que els responsables que la Generalitat siga inviable són el PP i Fabra. “Que siguem l’autonomia més endeutada d’Espanya no és culpa dels valencians sinó del PP; que estiguem pitjor que altres comunitats no és culpa dels ciutadans sinó del PP; que siguem l’autonomia on més ha crescut la desigualtat i que la imatge de la Comunitat estiga pels sòls no és culpa dels valencians sinó del PP”.

“Hem de passar de l’enfonsament al renaixement”

Per tot açò, el dirigent socialista ha demanat a Fabra i al PP que “no facen més dany i no hipotequen més a la Comunitat” i ha exigit que deixen de “decidir sobre pròrroga i blindatges de contractes, ni la pròrroga de concessions sanitàries ni un altre tipus de concerts i concursos públics”. “Els valencians i valencianes estem davant les eleccions més importants des del 1983” ha indicat Puig abans d’afegir que “el que hem de fer és passar de l’enfonsament al renaixement, creure en les possibilitats del poble valencià per a convertir-nos en una de les regions més desenvolupades i socialment més avançades d’Europa”. Per a Puig, “el PP ha tirat la tovalla respecte al futur i solament està obsessionat que el PSPV no guanye les eleccions, solament vol un govern feble que no siga capaç de canviar el rumb de la Comunitat”. No obstant açò, ha insistit que els socialistes tenen un projecte “sòlid, rigorós, de canvi real i segur, de canvi honrat; un projecte transversal i majoritari de govern per a la Comunitat; un govern per a unir i no per a dividir, per a sumar i no restar, per a mirar cap a davant”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE