El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat ha reiterat que vol ser el “president de tots els valencians independentment de quin partit hagen votat, comptaré amb tots perquè és necessari superar junts la greu situació econòmica de la Generalitat i la hipoteca moral i reputacional”

El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat avui que les negociacions sobre el futur govern s’estan fent de manera “transversal, intentant no fer dos governs sinó un solament” i ha assenyalat que s’està realitzant de forma “sincera” pensant en “la gran responsabilitat que tenim perquè no ens podem permetre cap error”. Així, ha assegurat que avui segueix la comissió de treball que concretarà les àrees i ha advertit que “serà un govern paritari, capaç i amb persones qualificades i amb menys visió partidista”.

D’aquesta manera s’ha manifestat en una entrevista realitzada en el programa “Els Matins” de Tv3, on Puig ha destacat que “no hi ha gens més important per a qualsevol valencià que ser president de la Generalitat” i ha afirmat que ho assumeix amb “responsabilitat i emoció” perquè, segons ha indicat, després de “20 anys de governs del PP a la Comunitat hi ha una gran sensibilitat en la societat valenciana per a tenir una etapa de progrés i benestar”. “El canvi somiat ara és una realitat”, ha assenyalat.

En aquest sentit, Puig també s’ha referit a la situació financera de la Generalitat per a dir que és necessari esbrinar “què ha passat i conèixer la realitat dels comptes, saber com estem des del punt de vista econòmic”. Segons ha explicat, “la situació és complicada amb 40.000 milions d’euros de deute i amb grans forats en àrees importants”, per açò, ha apuntat que “primer anem a veure on estem, així podrem plantejar solucions de futur”. No obstant açò, també ha matisat que “si alguna cosa s’ha fet malament hi haurà responsables perquè els valencians tenen dret a saber el que ha passat”.

D’altra banda, el dirigent socialista ha assenyalat que “és necessari adaptar-se al nou temps, aprendre a conviure amb altres partits” perquè fins ara “ací eren normals les majories absolutes quan en la resta d’Europa hi havia governs de coalició”. Per açò, ha apostat per “acostumar-se a aquesta situació des d’una nova cultura política de coalició”. Preguntat sobre si Podemos entrarà finalment en el govern, ha advertit que “són ells els qui han de prendre la decisió” però ha destacat que “hi ha hagut una col·laboració en l’acord del Botànic on han participat en l’elaboració dels cinc punts programàtics que marcaran aquesta legislatura”. “Vull ser el president de tots els valencians independentment de qui hagen votat, vull comptar amb tots” ha insistit Puig abans d’afegir que no farà un govern “frentista sinó obert, que compte amb tota l’oposició fins i tot amb el PP i Ciutadans”.

De fet, ha destacat que “la situació econòmica greu que travessa la Comunitat requereix de molta responsabilitat perquè aquesta terra té moltes possibilitats”, per açò, ha apostat per arribar a un “gran acord de país per a mirar cap a davant i superar la hipoteca moral i reputacional que ha deixat el PP”.

Preguntat per les declaracions de Rajoy sobre els pactes, ha criticat que “les seues paraules se situen clarament en el radicalisme perquè el PP creu que l’única manera d’aconseguir un bon resultat electoral és aquesta”. “És lamentable que un president faça aquest tipus de declaracions quan el que ha de fer és unir i no separar”, ha conclòs.

“La supervivència de l’autogovern valenciana passa per un canvi de finançament”

Finalment, Puig també s’ha referit al nou sistema de finançament per a dir que “qualsevol economista o expert sap que la situació del finançament de la Comunitat és insostenible” perquè existeix un “infrafinançament que impedeix donar cobertura als serveis bàsics i fonamentals”. A més, ha advertit que ací “s’ha unit el mal finançament amb una pitjor cobertura el que ha provocat un còctel letal per a la Comunitat”. Per açò, ha assenyalat que cal “donar resposta a aquesta situació” i ha lamentat que ara Montoro diga que “no pot canviar el model en aquesta legislatura quan es va comprometre a modificar-ho després de les eleccions”. Per al dirigent socialista “la supervivència de l’autogovern dels valencians és tenir un finançament adequat perquè ara estem endollats provisionalment al FLA”. Per açò, ha insistit que el debat “no pot ser entre les autonomies, no s’han de centrar a parlar d’un tros del pastís sinó de tot el pastís”.

Finalment, el candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha assegurat que Canal 9 s’obrirà “al més prompte possible” i ha apostat per “restablir la reciprocitat amb Tv3”. De fet, ha apuntat que les relacions amb Catalunya van a millorar perquè l’objectiu és “normalitzar aquesta relació, ja que, és absurd i un contrasentit que durant tants anys s’haja trencat aquesta relació des d’un punt de vista institucional”.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE