Els diputats i senadors del PSPV presentaran esmenes als PGE per valor de 425 milions d’euros “en partides destinades fonamentalment a la creació d’ocupació” i que tindran com a eix central el Corredor Mediterrani, la xarxa de rodalies i el transport metropolità a València i Alacant

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha detallat avui les esmenes que els diputats i senadors valencians presentaran als PGE i que tenen un valor de 452 milions d’euros “per a aconseguir equiparar les inversions a la Comunitat a les de la resta de l’Estat”. En aquest sentit, des del PSPV han lamentat que “enfront de la burla i el ninguneig sistemàtic del govern de Rajoy a la Comunitat, Fabra i el PPCV hagen baixat els braços i hagen donat per bons uns pressupostos que tornen a situar-nos a la cua en inversions” i han insistit que “si de veritat defensaren els interessos dels valencians recolzarien les esmenes dels socialistes encara que ells hagen decidit doblegar-se i no presentar cap”.

De fet, el líder del PSPV ha defensat que les esmenes presentades pel PSPV estan destinades “a atallar el problema fonamental dels valencians, que és la desocupació” i ha recordat que des que Rajoy és president, a la Comunitat s’han invertit 1700 milions d’euros menys del que ens correspondria “el que ha impedit la creació de 25.000 llocs de treball anuals”. Per aquest motiu i davant la necessitat “de millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses valencianes”, els diputats i senadors socialistes “destinaran la major part dels recursos allí on puguen ajudar a millorar la nostra capacitat de crear ocupació”. “En els quatre anys de govern del PP hem rebut sempre un pressupost per sota del 7%, quan per població ens correspondria un 11% i quan donada la situació d’emergència que vivim necessitaríem una inversió superior a aquesta xifra per a compensar el greuge al que ens tenen sotmesos”, ha indicat Ximo Puig.

El Corredor Mediterrani, amb una esmena addicional de 212 milions d’euros, és, d’aquesta forma, la infraestructura que concentra la major part dels recursos “que estaran destinats fonamentalment a agilitar i fer viable una infraestructura fonamental per a aquesta Comunitat”, ha apuntat el líder dels socialistes valencians. A més, la xarxa de rodalies, a la qual anirà destinada una partida de 26 milions d’euros, ha sigut un altre dels “elements clau” que han atès des del PSPV, els qui han qualificat de “increïble” que ni des de la Generalitat ni des del govern central es complisquen i es defensen els compromisos acordats per a millorar aquestes infraestructures “encara que ja van ser assumits en l’anterior legislatura del govern de Zapatero”.

Finalment, les ajudes al transport metropolità valencià ha sigut un altre dels aspectes que des del PSPV s’exigirà al govern de Rajoy, ja que com ha incidit Ximo Puig “és incomprensible que la tercera ciutat més important d’Espanya no compte amb un conveni de transport com sí succeeix en altres capitals”. En aquest sentit, el secretari general del PSPV ha acusat a Barberá de “utilitzar políticament el victimisme i la suposada discriminació del govern de Zapatero per a no posar-ho en marxa, a pesar que el govern socialista va posar tots els anys els diners” i ha assegurat que “ara que suposadament totes les administracions estan en sintonia s’ha revelat que és la incapacitat del govern del PP la que no ha fet possible trobar una solució a aquest problema”. “En la llarguíssima reunió que Barberá va mantenir amb Rajoy, a més de parlar del futur de Fabra, també deuria haver posat sobre la taula aquest problema”, ha incidit el líder socialista.

D’aquesta forma, els socialistes valencians han lamentat que Fabra “haja abandonat la seua responsabilitat de defensar els interessos dels valencians, plegar veles i esperar la designació de Rajoy sense fer cap crítica dels seus pressupostos” i han convidat als dirigents populars “a decidir amb el seu vot si recolzen l’interès general dels valencians o anteposen el pulsímetre del PP”. “Si el ninguneig al que està sotmès Fabra fora un problema intern, poc ens importaria. El problema és que l’espera del ‘dedazo’ ens està costant molts diners, treball i benestar als valencians”, ha sentenciat Puig.

“El que prometen a València, que ho complisquen a Madrid”

A més de les principals esmenes presentades pel PSPV, Ximo Puig, també ha assegurat que els socialistes valencians “lluitaran per incloure en els PGE tres qüestions fonamentals per a la Comunitat” com la reforma immediata del sistema de finançament i ha instat als dirigents valencians de tots els grups “a arribar a un acord per a poder superar la situació de crisi en la qual ens trobem”.

En aquest sentit, la reforma del sistema de finançament amb caràcter retroactiu a 1 de gener de 2014 “tal com va dir Fabra que es faria”; incloure en els pressupostos les reivindicacions dels empresaris “que Fabra no s’ha atrevit a traslladar a Madrid”; així com ampliar els beneficiaris del FLA són alguns dels aspectes que des del PSPV es portaran al Congrés i al Senat perquè siguen inclosos en els pròxims pressupostos. “Si de veritat volen treballar per aquesta terra, que el que prometen a València Fabra i el PP, que ho complisquen a Madrid i recolzen les nostres propostes”, ha conclòs el secretari general del PSPV.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE