Puig SER

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat ha recordat que Rus “segueix ací, continua com a diputat provincial, com a alcalde i com a candidat”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha lamentat avui que malgrat tot “Rus continua ací, continua com a diputat provincial, d’alcalde i com a candidat” mentre Fabra “segueix sense acabar amb aquest espectacle dantesc, Fabra sempre ha actuat igual: tard i malament”. És més, ha advertit que “fa temps que sabia aquesta situació de Rus i actua, continua l’espectacle i Rus delega mentre continua estant ací”. Per a Puig, “en tota aquesta història hi ha una part de thriller, de comportament pseudomafiós, de situacions estranyes” i ha insistit que la dada política rellevant és que “fa temps que Fabra sap aquesta situació i fins que no es va sentir la gravació en la Cadena Ser no va fer res”. Per tant, “no és que es vulga lluitar contra la corrupció sinó que es pren una actitud per partidisme”.

Així s’ha manifestat Puig durant l’entrevista que li ha realitzat Pepa Bueno en el programa ‘Hoy por hoy’ de la Cadena Ser on ha recordat que la Comunitat Valenciana està en una situació d’emergència amb el 25% de desocupació, amb 12 punts menys de renda per càpita que la mitjana nacional, el 31% d’exclusió social, el 37% de fracàs escolar i un deute de 40.000 milions de deute que “és la més gran que té qualsevol comunitat”. Un quadre de situació que ha qualificat de “lamentable” i al que cal afegir la “desmoralització absoluta per la corrupció sistèmica del PP”. No obstant açò, ha recordat que “la Comunitat té unes possibilitats enormes” i, encara que, “no hi ha varetes màgiques sí que és el moment de passar de denunciar a passar a aportar solucions realistes”. Per açò, ha anunciat que els socialistes plantegen un “gran acord per la Comunitat perquè d’aquesta situació s’ha d’eixir amb un gran pacte social amb partits, sindicats, empresaris, universitats”.

D’altra banda, preguntat pel canvi de model productiu, Puig ha assenyalat la necessitat de “reformar-ho” perquè és fonamental “fer millor el que sabem fer bé”. En aquest sentit, ha recordat que la Comuntiat té una “indústria agroalimentària potent, una agricultura competitiva, una indústria que ha perdut 10 punts de PIB però que, per exemple, en Ford gràcies a l’acord sindical amb UGT s’ha aconseguit que s’instal·le ací amb la creació de més de 3.000 llocs de treball”. Igual que el turisme, on ha assenyalat que s’ha de treballar per la “excel·lència, apostant per la qualitat, per la formació, aprofitant l’espai de la societat del coneixement perquè aquesta terra té actius molt importants des del punt de vista patrimonial i paisatgístic i açò és el que hem de valorar i no competir a preus baixos”.

Quant al model de gestió mixta com el d’Alzira, Puig ha assegurat que el plantejament dels socialistes és començar per “avaluar la situació, perquè el pitjor diagnòstic és que no ha sigut públic, no hi ha hagut transparència”. El que ha portat, segons ha indicat, al fet que “els valencians no siguem iguals davant la malaltia i açò és el que cal evitar, des del sector públic s’ha de garantir la igualtat”. De la mateixa manera s’ha manifestat sobre els concerts educatius, al seu judici, és “essencial que es mantinguen tres premisses, que no hi haja segregació d’alumnes, no és possible que en l’educació concertada hi haja discriminació per raó de sexe o per origen social”, ja que, segons ha explicat, “no poden ser els concertats els que trien quins alumnes van als seus col·legis, ha d’haver-hi una redistribució”.

Finançament autonòmic

Per al dirigent socialista, “el problema del finançament és que no es compleix la premissa que tots els ciutadans, independentment d’on visquen, puguen tenir els mateixos serveis i recursos”. “No és possible que existisca eixa asimetria tan terrible” ha indicat Puig abans d’afegir que “no es tracta de jugar a veure com es reparteix el tros del pastís entre les comunitats sinó que es tracta de parlar de tot el pastís” perquè “si volem un Estat de Benestar fort haurem de dotar-ho adequadament”.

D’altra banda, el candidat socialista ha apuntat que el PSPV-PSOE aspira a ser la primera força política a la Comunitat perquè “no és raonable que un partit que ha estat finançant-se il·legalment durant aquests anys, que ha propiciat una model econòmic inadequat, seguisca ací”. A més, ha defensat que el partit socialista ha comès errors durant aquest temps però també ha recordat que ha lluitat des del primer moment contra la corrupció i sempre ha estat ací per a denunciar un model especulatiu i una política partidària en les caixes d’estalvis. Per açò, ha assenyalat que “el PP és un aliat impossible, és necessària l’alternança higiènica” però, quant als altres partits, s’ha mostrat disposat a “no demonitzar a ningú perquè és fonamental arribar a un gran acord per la Comunitat, és necessari que un govern progressista passe pàgina a aquesta situació, és hora de posar els programes damunt de la taula”.

Finalment, preguntat per la nova RTVV ha assegurat que “va a tornar, tornarà el 9 d’octubre” i ha afegit que aquesta nova televisió es crearà després d’una negociació en tots els àmbits i serà “sostenible, mai malgastadora com en la que tanta gent va robar”. És més, ha recordat que els valencians “tenim una llengua i una cultura pròpies però no una televisió pròpia” alguna cosa que, segons ha recordat, no passa en cap país d’Europa.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE