Actoigualdad

Paterna, 16/12/2015. – Els socialistes convoquen a Paterna un acte per la Igualtat que ha comptat amb la presència d’associacions, entitats socials, col·lectius feministes així com alcaldes, càrrecs orgànics i institucionals i on els socialistes han recordat que “tots els avanços en igualtat en la història democràtica del nostre país han vingut de la mà del socialisme”.

Al voltant de cinc-centes persones han assistit a l’acte que ha començat amb la intervenció d’una representant feminista del col·lectiu gitano qui ha reivindicat la importància de la visibilitat de la dona i la seua llibertat i ha agraït al PSOE i a l’expresident de Govern de José Luís Rodríguez Zapatero els avanços en drets i igualtat per a la dona que va fer possible.

Per la seua banda, el secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat a totes les dones i homes amb voluntat d’Igualtat a mobilitzar-se. “Hem d’actuar contra els masclistes”, ha assenyalat, després de reconèixer que “hi ha un problema profund de desigualtat entre homes i dones, una cultura masclista que encara és molt forta en la societat”. Per tot açò, ha recordat que “la lluita contra la desigualtat no pot deixar de ser prioritària, a pesar que ho ha deixat de ser durant aquests anys de govern de la dreta”.
En aquest sentit ha acusat al Govern de Mariano Rajoy de retallar en drets a les dones. “Ho va intentar amb la llei d’interrupció de l’embaràs” ha denunciat, i finalment ho va fer “retallant més de 30 milions d’euros en recursos destinats a la lluita contra la violència de gènere”.

Durant la seua intervenció el líder dels socialistes valencians ha reiterat la necessitat de lluitar tots junts per a fer front al terrorisme masclista i ha incidit que “des del PSOE mai baixarem els braços”. “Som el partit de les dones que han fet possible la Igualtat”, ha puntualitzat.

Ximo Puig també s’ha referit al debat que va enfrontar ahir a Mariano Rajoy i a Pedro Sánchez i sobre el qual ha assegurat “es va demostrar el que cal triar”. “Estem parlant d’un senyor, -en referència a Rajoy-, incapaç de defensar una acció de govern i, sobretot, l’honradesa”, ha assenyalat.

Per la seua banda, la cap de llista al Congrés dels Diputats per la província de València, Ana Botella, ha reclamat “unitat per a lluitar per la igualtat entre homes i dones” i ha agraït la labor i esforç de tots aquells que “ja estan treballant per a aconseguir-ho”. La candidata socialista també s’ha referit als partits emergents sobre els quals ha assenyalat “estan demostrant ser excloents”, per la qual cosa ha incidit en “l’oportunitat històrica que els socialistes tenim el pròxim 20 de desembre” i ha instat a tots els assistents a “multiplicar el vot que tinguem al nostre abast”. Finalment ha animat a tots a contagiar la il·lusió i esperança que el canvi està a prop i traslladar el projecte socialista a tots els racons de la Comunitat perquè tots ens juguem molt”.

L’alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, ha assenyalat, davant l’aforament complet de l’Auditori de Paterna, que “el PSOE és l’únic partit que pot garantir drets als ciutadans i igualtat a les dones”. Per açò, ha reiterat “necessitem que el pròxim president del Govern d’Espanya siga Pedro Sánchez”. “El diumenge anem a guanyar i a completar el canvi, ho necessiten els valencians, les dones i ho necessita Espanya”, ha asseverat.
Finalment, la candidata al Congrés dels Diputats, Alicia Piquer, ha recordat que el PSOE ha sigut l’únic partit que ha legislat per a canviar i permetre avanços fonamentals en matèria d’Igualtat. La candidata socialista ha posat en valor la lluita sense treva de moltes dones però també de dirigents com és el cas de Ximo Puig que “ha barallat per aconseguir que la igualtat també es veja en les institucions i en les nostres llistes”. “Solament el PSOE ha aconseguit que la meitat de les seues candidatures estiguen encapçalades per dones. La igualtat i l’equitat formen part del nostre ADN”, ha puntualitzat.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE